lördag 17 augusti 2013

En salig blandning

Efter tävlingen i Jönköping var jag lite lagom mörbultad. På söndagen dan efter tävlingen hade jag tänkt ge mig ut på ett lugnt distanspass löpning. Vi var uppe i Ljungbyhed och Gustaf och hans bror hade helt andra planer som lät lite jobbigare än vad jag tänkt. Men jag är inte den som är den så jag planerade om. ;-)

Backlöpning
På schemat stod Gustaf och Anders backpass: 4 km och 140 höjdmeter på grusväg uppför Söderåsen. Jag bestämde mig för att i alla fall ge det en chans. Benen var ju inte speciellt trötta efter tävlingen men jag trodde att en timme A3 skulle ha satt sina spår. Det kändes dock bättre än väntat. Framförallt i början. ;-) Den sista branta backen rörde jag mig knappt framåt och låren var grymt stumma. Men huvudet var på min sida. Ett riktigt tufft och kul pass med drygt 18 minuter i A3-zon. På vägen tillbaka stannade vi till och åt lite björnbär. Livskvalitet! :)

Segt och kort distanspass
Måndagens distanspass var värre. Träningsvärken i överkroppen hade kulminerat och benen var helt slut efter backintervallerna. Jäklar. Kan inte minnas att jag någonsin haft så ont i kroppen under ett rullskidpass. I triceps och armbågar. Axlar och rygg. Och i benen när jag försökte avlasta genom att använda dem. Som tur var hade Gustaf bytt framhjulen på mina skidor så jag hade "bara" treor bak. Annars hade jag nog kastat in handduken och ringt en taxi. 

Jag hade kört upp till träningen för att få med mig Håkans tävlingsskidor som jag lånat och rundan var inte så lång så det blev det kortaste distanspasset jag kört på en evighet. Under skämsgränsen på 3 mil som vi enhälligt röstat fram i klubben. ;-) Men det var en alldeles utmärkt dag för ett kort distanspass och jag skämdes inte det minsta när jag låtit bli att falla för frestelsen att köra extravarv runt Vipeholm för att få ihop 3 mil. ;-) 

Jag var lite orolig för armbågarna och har tagit det lugnt med rullskidåkningen i veckan. Passande nog regnade det och vi behövde jobba lite längre i onsdags så vi skippade intervallpasset med klubben och körde ett styrkepass följt av ett intervallpass på gymmet istället. 

SkiErg-intervaller
Vi var båda sugna på att testa "Aukland-intervaller", dvs 10 x 500 m med 1 min vila. Gustaf föreslog att vi skulle köra på varierande motstånd; först "mitten", sen 10:an, 1:an osv och det tyckte jag lät bra. Efter lite uppvärmning körde vi igång. Benen var fortfarande trötta och jag gick ut alldeles för hårt. Men eftersom jag fick upp pulsen bra körde jag på med förhoppning om att lära mig något inför nästa pass. ;-) Fick ihop drygt en kvart A3 och var nöjd att ha fullföljt. Det blev dock väldigt uppenbart att jag behöver jobba på tekniken på lättare motstånd. Jag gillar att "segdra" i 10:an och kör snabbast med minst ansträngning trögt. Behöver nog bli mer explosiv för att få upp farten även när det går lättare. Upplever precis samma sak på rullskidor så det är något som jag ska försöka jobba på framöver. 

Löpintervaller med Ekmans
I torsdags hängde jag med Gustaf på första intervallpasset med Ekmans på länge. Nu när hösten är här har träningen kört igång på allvar igen och Ekman själv var på plats och satte igång oss. Efter uppvärmning, löpskolning och stegringslopp körde vi 6 st 4 minuters intervaller med 90s vila. Det var bara killar på plats och alla är väldigt duktiga löpare så jag får jaga på för att inte tappa bort dem. Men deras "handikappsystem" funkar bra. Jag "tjuvstartar" några hundra meter innan de andra och får gå på raskt i vilan så jag får samma försprång varje gång. De snabbaste löparna gör samma sak fast tvärtom. Jag gick nog ut lite för hårt även om det inte kändes så just då. ;-) Det var riktigt segt tredje intervallen uppför och jag var trött även på efterföljande utför. Höll ändå ihop helt ok tyckte jag. Ett kul och jobbigt pass! Gött att det sammanlagt blev ett hyfsat distanspass (nästan 17 km) i sträcka. Typ 20 min A3.

Invigning av Huselius Skidsports butik i Lund
På lunchen i onsdags åt jag, Gustaf och ett gäng av hans arbetskamrater lunch på "Mat och destillat". Bästa lunchrestaurangen i Lund. Biff Lindström. Riktigt gott. Sen åkte jag och Gustaf vidare för att spana in den bästa skidbutiken i Lund. (Konkurrensen är iofs inte stenhård...;-)) Håkan och Lotta hade premiäröppning av Huselius Skidsport och det var kul att se hur fint det fått i butiken. De säljer inte bara skidor och tillbehör utan även trailskor och jag tror jag ska göra ett återbesök snart när jag har tid att prova lite grejer. Jag är sugen på att komma igång och springa lite mer i terräng. (Läs något överhuvudtaget.)

Stilig vägg!


Vilodag
I fredags hade jag en intensiv dag och jobbade på för att få ihop lite grejjer som behöver vara klara i början på nästa vecka. Väl hemma, däckad på soffan, konstaterade jag att det var en väldigt bra dag för vila. Gustaf hade redan planerat vila eftersom han skulle upp och köra 12-timmars i Falkenberg idag. Vi bestämde oss på fredagskvällen för att köra norrut till mina föräldrar för att Gustaf skulle få en timmes extra sömn och jag (och framförallt Göstaf) gärna ville passa på att hänga hos päronen. (Gösta älskar deras trädgård där han kan skrota omkring själv i flera timmar.)


En riktigt skön lördag
Lördagen har varit riktigt slapp. Det regnade hela morgonen och förmiddagen och jag passade på att jobba lite. Efter lunch såg det ut att lätta och jag och mamma trotsade regnet och gick ut en lång promenad i skogen. Det regnade första minuterna men sen hade vi uppehåll och skönt väder resten av tiden. Hemma igen var det obligatorisk eftermiddagsfika med pappa. Och sen socialiserade vi via våra mobiler och jag slog pappa i Wordfued. Jag lyckades dock hejda mig från att ryckas in i ett andra spel och stack ut på ett distanspass på rullskidorna istället. 

Under tiden har Gustaf och resten av Huselius Skidsport/Ski Team Skåne-laget roat sig med att köra 182 varv på en motorbana i Falkenberg under 12 timmar. 

Nu sitter jag och väntar på att han ska komma hem och berätta allt om hur dagen har varit. 


Dags att hugga in på mamma äppelpaj!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar