Sidor

lördag 1 april 2017

Grönklittsjakten dag 1

Säsongens sista tävling går denna helg. Jag har inte kört den tidigare men banan har jag åkt vääääldigt många gånger! (Eftersom tävling går i Grönklitt på elit femman ;-)) Grönklittsjakten går över två dagar. Första dagen (idag) var det 15 km skejt med individuell start. Imorgon kommer det bli en jaktstart på 10 km som går i klassisk stil. Väldigt rolig tävlingsform!

Johannes från klubben skulle också köra tävlingen samt bo hos oss i helgen så han kom hit igår kväll. I morse tog vi det lugnt och tittade på Ski Classics innan vi åkte till tävlingen. Vår start var inte förrän 13.00 då det är mestadels juniorer som kör tävlingen. 


Under förmiddagen var det dimmigt och inte mer än ett par plusgrader. Likadant var det vid starten. I H21 var det 22 startande, jag startade bland de sista vilket jag tycker är ganska skönt. Jag jagar hellre än blir jagad. Tyvärr så kom han som skulle starta före mig inte till start så jag fick 1 min upp till åkaren framför mig. (Som var ganska mycket bättre också.) Jag kom iväg helt okej i starten, öppnade kontrollerat. Kanske lite för kontrollerat... I den andra stigningen blev jag omkörd av Helene Söderlund som var inne på sitt sista varv. Jag provade att ta rygg på henne vilket gick ganska bra i motbacken men i 180 graders kurvan tappade jag henne helt. (Det gick kanske lite för fort för mig också. 

Fick trampa ganska mycket mer i kurvan än vanligtvis

På första varvet var föret ganska snabbt men det var ganska uppkört. Det var en smal sträng i mitten där det var platt och på sidorna var det vallar med lös snö. Ut på andra varvet började solen visa sig och det började blåsa lite mer också... Motionsklassen som körde 5 km startade efter oss och jag fick rygg på en åkare uppför björnbacken. In på andra stigningen gick det lite för långsamt och jag bestämde mig för att köra om. Men min skida fastnade i snövallen på sidan och jag for omkull. Jag tog mig upp snabbt igen. På toppen av backen var jag ifatt och körde om honom. Det var en del åkare i spåret på detta varvet som jag fick passera. Ganska kul ändå även om det tar lite extra energi. 


Ut på sista varvet hade det blivit riktigt varmt och det blev betydligt tyngre att köra. Mina ben var fortfarande hyfsat pigga men jag flåsade som ett djur! När jag blir trött i skejten så tycker jag det är lättare att köra tvåans växel istället för trean. Jag kan slugga mig fram mer då. Trevarvs lopp tycker jag är ganska bra och lagom många varv. Det blir ett kom igång varv, ett håll farten uppe varv och ett överleva/spurt varv. Så tänker jag i alla fall! :)

I mitten av sista varvet lyckades jag falla omkull igen. Vet inte hur det hände men det är ju så klantigt... Är glad att all utrustning höll i alla fall. När jag hade tagit den sista klättringen och var på väg ner för björnbacken var det riktigt segt före med motvind dessutom. Jag fick köra fyran där jag brukar stå i fartställningen och trean där jag brukar benskejta... Jag tog mig i mål flåsig och trött. Inget slänglopp men det är ju en dag i morgon också! ;-) Tror jag kommer köra med fäste... Klister!! We got klister! Sayving the Cross country skiing! 

Lite solskensåkning efteråt :)

Bra med snö på myrarna än men riktigt sugföre

Resultat här

Loppet i siffror:
Placering: 19/22
Tid: 42:46
Sträcka:13.63 km
Snittpuls: 174 slag/min (90%)
Maxpuls: 183 (95%)

Är sugen på att åka imorgon igen. Det ska bli riktigt roligt och jag hoppas på ett solskenslopp i t-shirt! :D

Under tiden var Fia ute och gled omkring på myrarna...

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar