Sidor

söndag 15 maj 2016

Träningsläger med Stockholms rullskidklubb

I torsdags kom det ett gäng från Stockholms rullskidklubb till skolan för att vara med på lägret som vi på skidlinjen arrangerade. Andreas, Martin och David, som var med även förra året, kom upp redan på onsdag kväll och var med på torsdagens eftermiddagspass: Myrlöpning med stavar. Det var första gången vi körde myrlöpning med stavar. Myrlöpning tar bra på benen men är ändå relativt skonsam träning. Stavarna hjälpte till att hålla pulsen uppe.

På förmiddagen hade vi första kajakpasset för i år

Varmt och skönt ute på myren

På väg tillbaka till bussen efter passet

På torsdag kväll kom resten av gänget upp och på fredagen blev det hårdträning direkt på morgonen: Tröskelträning i backen upp till Grönklitt. Vi hade gått in för att staka båda två; Fia på treor och Adam på fyror. Vi håller på och experimenterar lite med stavlängder och just det här passet körde vi med skatestavarna (som är ca 90% av vår kroppslängd). Det kändes bra! Men benen var lite möra efter flera dagars hård träning. I bussen satt Frida och filmade alla:'

På eftermiddagen körde Minatti ut oss till Siljansfors där vi sen sprang tillbaka på Siljanleden till Mångberg. Efter lite förvirring i början (två felspringningar första 1,5 km...;-)) ordnade det upp sig och alla sprang på efter bästa förmåga. Banan går mycket uppför första 6 km men sen fick vi lite lättare löpning ner till Mångberg. Det är en fin sträckning och vi fick perfekt löpväder. 

Löpning längs Siljansleden

Fia, Andreas och Martin med Gesunda i bakgrunden

På lördagen höll vi i ett teknikpass i stakning ute vid Moras flygplats. Vi började med att gå igenom några saker som vi tycker är viktigt att tänka på och körde några övningar för det. Sen körde vi en balansbana och en bana för snabbhet. Passet avslutades med 15x15 tillbaka till skolan. (15x15 = intervaller; 15 s hårt och 15 s aktiv vila, vanligtvis kör vi ca 60 ggr dvs. 30 min)Lägret avslutades idag med ett distanspass på rullskidor. Vi körde nästan ända från Sälen och fram till Evertsberg. Det blev 37 km i relativt kuperad terräng på Vasaloppsvägen. En riktigt bra avslutning på ett trevligt läger!

Fint väder på sista passet!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar