Skidlektioner

Vi har inga Vasaloppssegrar och inga världscupspoäng. Vi är från Skåne och har inte växt upp med längdskidåkning. Men vi har en erfarenhet som inte många skidinstruktörer har: Vi började åka skidor i vuxen ålder. Det tror vi är en styrka när vi ska lära ut; vi kommer fortfarande ihåg hur det var att stå på skidor och rullskidor första gången och minns vad det var som gjorde att saker och ting började falla på plats.

Framförallt älskar vi skidåkning på både snö och asfalt och brinner för att lära ut!

För längd- eller rullskidlektioner har vi följande priser.
Vill du ha hjälp eller råd med träning så hör av dig!

Skid-/rullskidlektion:
1 pers: 695 kr/pp - 75 min
2 pers: 550 kr/pp - 75 min

3 pers: 450 kr/pp - 75 min

Är ni fler så hör av er så kan vi ta fram ett anpassat förslag på upplägg.

Tränarbakgrund Fia och Adam:

Vasaloppsläger 2016
I januari arrangerade vi ett Vasaloppsläger under en långhelg (torsdag - söndag). Vi bodde på härliga Myrängsgården utanför Mora och tränade i Hemus och Orsa Grönklitt. Läs mer här: Summering av Vasaloppslägret

Sommarskidkurs 2015
I början av augusti arrangerade vi en sommarkurs i längdskidåkning på Mora Folkhögskola. Kursen var fem dagar lång. Deltagarna fick hjälp med teknik och provade på flera olika träningsformer. Läs mer här: SommarskidkursSummering av sommarskidkursen.

Skidlinjen Mora Folkhögskola
Vår fd tränare Christian Minatti  (Tidigare landslagstränare för Österrike och Sydkorea, tidigare tränare till ”VasaSvahn” och IFK Mora) lägger stor vikt på att vi ska lära oss hjälpa varandra förbättra vår teknik. Han är en teknikpedant utan dess like… Vi har även haft skidlektioner för IFK Mora, både på skate och klassiskt, som en obligatorisk del av vår utbildning.

Utbildare i Försvarsmakten
Adam har bakgrund som utbildare från försvarsmakten där han gått befälsutbildning och bl.a läst pedagogik och utbildningsmetodik. Han har också varit ansvarig för en stor del av idrottsverksamheten på sitt jobb (kompaniidrottsledare för cirka 100 personer).

Verksamhet i IF Ski Team Skåne
I skidklubben IF Ski Team Skåne har vi varit med som tränare under både rull- och skidsäsongen samt under lägerveckor.

Team Nordic Trail
2018 tog vi initiativet till att starta upp Team Nordic Trail i Mora. Adam är platschef och en gång i veckan samlas vi och springer intervaller tillsammans i skogen. Första passet kom det tre personer. Nu är det över 50 medlemmar. :)

Långloppsfokus
Fia har åkt Vasaloppet varje år sen 2009 och har en 31:a plats i damklassen på Vasaloppet som sin främsta merit. Adam har haft en raketstart inom skidor och startade sitt första Vasalopp i led 1. I april 2016 åkte vi det 20 mil långa Nordenskiöldsloppet tillsammans på 12:23. De senaste åren har han legat top 20 på många av de svenska långloppen. Vi älskar långlopp och förmedlar gärna de erfarenheter vi vunnit så här långt. 

Rullskidor
Våra första Vasalopp åkte vi med i stort sett bara rullskidåkning i bagaget. Vi kan det mesta som är värt att kunna om rullskidutrustning och har många teknik- och balansövningar att ta till när det är balansen som hindrar utvecklingen i skidspåret!

Utvärderingar efter sommarskidkursen:
"Bra feedback och peppning"
"Bra blandning och fruktansvärt kul och lärorikt"

"Positiva och peppande. Mycket feedback från ledare. Man kände sig sedd. Bra engagemang och närvaro. Tydligt att ni satte deltagarna i första hand! :)"
"Superbra - verkligen! Väldigt förtroendeingivande och kunniga!"
"Behåll det personliga bemötandet, allt har varit perfekt, extremt nöjd!"Inga kommentarer :

Skicka en kommentar