Rullskidgrupp

I Skåne där vi kommer i från åker många rullskidor året runt; inte bara motionärer som ska åka Vasaloppet utan människor i alla möjliga åldrar och med olika träningsbakgrund. Det är ju en så rolig motions- och träningsform! När vi flyttade till Mora märkte vi att det är färre här uppe som åker rullskidor. Här är vi ju bortskämda med att ha snö under vinterhalvåret och kanske har det bidragit till att färre upptäckt vilken rolig träningsform rullskidor är. Vi tror också att många kanske är lite osäkra. Det är inte helt lätt att börja åka rullskidor; hur bromsar man egentligen? Många vägar är trafikerade, asfalten är hårdare än snön och det kanske tar emot att ge sig ut själv. Det är ju så mycket roligare att träna tillsammans! 

Rullskidgrupp
En gång i veckan anordnar vi en uppstyrd rullskidträning. Gruppen inriktar sig till de som har åkt tidigare men som vill få sällskap/sparring på sina pass och fortsätta utvecklas. Huvudfokus på passet är olika typer av intervaller men vi kör också teknik och balans. En sak som är bra med rullskidor är att man kan köra på olika tröghet på hjulen vilket betyder att man kan köra med varandra oavsett nivå. Passen är anpassade så att alla kan vara med!

Exempel på upplägg:
Uppvärmning 15 min
Balans/teknikövningar 20 min
Intervaller: 30 - 45 min
Nedrull: 15 min

Passen kan variera från 60 - 90 min beroende på typ av intervall.

Kostnad: 1199 kr för hela terminen
Datum: 13 augusti till 22 oktober

Om mig (Det är huvudsakligen Adam som kommer ha ansvar/hålla i träningen:) 
Jag har inte åkt skidor sen barnsben utan började i vuxen ålder. Att lära sig som vuxen är något annat än att lära sig som barn. Jag minns fortfarande hur det var när jag själv lärde mig åka och jag ser detta som min styrka när jag lär ut teknik. Även om jag började sent har jag hunnit köra ett antal Vasalopp och många rullskidtävlingar. Jag gillar skidåkning både på sommar och vinter!
Plats: 
Vi kör på olika platser i Mora för att variera träningen och få koll på bra platser för rullskidåkning. 

Anmälan: Via mail till kontakt@fiaochadam.se

Rullskidåkning är en grymt bra, allsidigt och rolig träningsform! Man behöver inte elitsatsa för att uppskatta det! :) 

Har du några frågor så PM:a Adam på Facebook eller skicka ett mail till kontakt@fiaochadam.se

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar