Sidor

onsdag 23 december 2015

Lucka 23 - Fredrik "Bysse" Byström

Nu är det bara en enda dag kvar till julafton! I dagens lucka har vi fått till en intervju med ytterligare en skidåkare som vi tycker är spännande och vill veta mer om. Fredrik Byström bor i Orsa och tränar ofta i Grönklitt så vi har stött på honom en del i skidspåren. Han är alltid lika trevlig och glad när man träffar honom. Och så älskar han ju stakning, precis som vi...

Läs hela intervjun här:


måndag 21 december 2015

Lucka 21 - Axel Bergsten

I dagens lucka i Fia och Adams julkalender har vi fått till en intervju med en mycket intressant skidåkarprofil. Axel Bergsten blev 5:e bästa svensk på Vasaloppet och stakade sig in på en 18:e plats. Men han kan inte bara staka. I somras sprang han Lidingö-loppet på 1:54. Innan tävlingar bor han ofta i sin bil och han har som dröm att återinföra vildrenen i den svenska skogen. 28:åriga Axel Bergsten är en underdog i längd-skidvärlden som vågat gå sin egen väg och nu tillhör han toppen i långloppsvärlden.


Läs hela intervjun här:torsdag 10 december 2015

Ny samarbetspartner - Kroksta!

Vi har fått en ny samarbetspartner som vi vill presentera: Kroksta. De kommer stötta oss med sitt hopfällbara vallaställ "Krokstastället" och det är vi väldigt glada för!

Vi har länge tänkt att vi behöver ett bra flyttbart vallaställ. På skolan har vi tillgång till ett vallarum med fasta profiler men så fort vi ska ut på tävling är det samma problem varje gång. Vi har fått låna Krokstastället vid några tillfällen tidigare och gillar att det är så lätt att montera upp men ändå är stabilt och rejält tillverkat. Och nu har vi alltså vårt alldeles egna ställ! :)


Så här beskriver tillverkarna själva vallastället:
Krokstastället har tillverkats sedan 1979 och har utvecklats genom åren, tack vare ständig kontakt med brukare av Krokstastället.
 Vallningsstället, Krokstastället finns i två utförande: Sprint- och Fleximodellen. Det enda som skiljer dem åt är fastsättningsanordningen av skidorna. Båda modellerna klarar av två skidor samtidigt. Fastsättninganordningen är höj- och sänkbar, vilket gör att vallaställen klarar olika spannprofiler. De tvärgående benen gör att vallastället står stabilt även på ojämnt underlag. Vallastället har en avställningshylla för valla, vallajärn och dylikt. De tvärgående benen går att skruva bort med en medföljande sexkantsnyckel. Detta för att göra vallastället så litet som möjligt. Vallastället kan även utrustas med sicklingsprofiler. Vallaställen levereras i en väska. Även sicklingsprofiler ryms i väskan.


Tidig julklapp:
Vallningställ Sprint med två profiler

Krokstastället är det perfekta vallastället att ha med till tävlingar när man inte kan valla färdigt hemma. (Alla har ju inte en egen vallabuss...) Det tar lite plats, väger lite och är enkelt att sätta upp. Tanken är att vi ska ha med det på vår Europaturné när vi åker Marcialonga och König Ludwig Lauf. Bristen på vallaställ på hotellen i Alperna kan vara ganska stor, särskilt inför de stora långloppen. Förra året stod Adam och vallade inför König Ludwig Lauf i en källare med ett litet bordsställ monterat på det enda tillgängliga bordet som var 1 m långt.


Delvis ihopmonterat

Nu blir det andra bullar.
Vi passar på att inviga det i helgen när vi ska köra säsongens första tävlingar i Älvdalen. :)

tisdag 1 december 2015

Fia och Adams julkalender är igång!

Nu är bloggen uppdaterad med årets version av "Fia och Adams julkalender"!

(Obs! Välj "webbversion" för att se den via mobiltelefon...)

I den kommer vi varje dag bjuda på olika mer eller mindre träningsrelaterade saker.